BangTao beach Phuket TH

BangTao Beach – 2 viikkoa hiki

on
18.2.2018

Viime vuonna (2017) teimme loman Thaimaaseen. Otimme valmis matkan TUI kautta koska se tuntui helpoimmalta siinä kohtaan. Koska matkalle lähti 6v ja 15v tytöt katsoimme jotain hieman rauhallisempaa kohdetta. Bang Tao Beach näytti ainakin esitteiden mukaan olevan Phuketin kohteista rauhallisin. JA varmasti se oli sitä käytännössäkin. Emme varanneet mitään retkiä tms. etukäteen. Kyllä ne retket saa sit kohteesta ja voi sit katsoa aikataulut paremmin. Vuoden 2017 talvi oli Thaimaassa yllättävän sateinen ja tulvia oli joka puolella. Tämä tietysti aiheutti etukäteen pientä panikointia ennen lomaa..

Bang Tao ei ollut mikään iso paikka ja ne turistien ostopaikat mistä ostetaan ne kaikki turha krääsä, oli onneksi suhteellisen suppea. Tämän kylän ruoka/kauppa paikat tulivat 2vkossa tutuiksi. Täältä löytyi myös Karaoke paikka jossa pääsi laulaan youtubesta löytyvien karaokebiisien tahdissa. No pikkuisen kun voiteli nielua niin rupesi irtoamaan jopa saksaksi biisit.

Hotelli oli perus hyvä ja ei oikeastaan mitään valittamista. Homma toimi kaikilta osin. Vieläkö ylimieliset Venäläiset saisi pois lomakohteista. Aamupalalla joutui kyllä useasti miettimään, että vit.. niiden päässä liikkuu. Joko osa porukasta elää Neuvostoliiton aikaista pula-aikaa, jossa pitää kerätä omaan pöytään kaikki mitä ikinä on tarjolla. Kun kerta sitä nyt saattuu olemaan saatavilla. Vähät muista turisteista. Ja samalla voi varata pyyhkeellä kaikki aurinkotuolit vaikka onkin päiväksi varattu retki merelle..

Ranta oli pitkä ja kohtuudella turisteja. Kohtuu siistit hotellien kohdilla, mutta sitten kun lähti hieman tutkimaan jälleen ulkopuolelle turisti alueista, niin kyllä sitä roskaa vaan on paljon meressä ja rannoilla. Ruokaa ja juomaa oli tarjolla monenlaista ja monen hintasta. Kaikki perus setit mitä kaikilla rannoilla löytyy, löyty myös täältä. Pohjois päässä oli ns. maksullinen ranta, mikä oli ihanan rauhallinen koska ainuttakaan myyjä ei ollut häiritsemässä.

 


Vanha ystäväni Heikki on toiminut Phuketissa Raya Diversin sukellus kouluttajana jo kauan. Joten otinkin Heikkiin yhteyttä jo ennen matkaa ja keräsin suomi juomaa ja siipikastiketta yms. matkalaukkuu, jota kuulemma oli ikävä jo. Kävimme taksilla eräänä päivä Phuketin etelä kärjestä josta löysinmekin Heikin ja Tonin joka on kans vanhoja tuttuja ja toimii kouluttajana. Heikki järjesti saunaillan joka tuntui tuossa kuumuudessa ja kosteudessa hieman kaukaiselta ajatukselta. Mutta kyllä. Toimii se sauna myös tuolla puolella maailmaa. Harvian kiuas nurkassa ja ei muuta kun hien valuminen jatkui. Seuraavana päivänä teinmekin poikien kanssa matkan Raya Islandilla. Siellä laitteet päälle ja kohti syvyyksiä. Onhan se kaunista kun on kaunista..


Kaikenlaista pikku eläintä tulee vastaan kun pitää silmät auki. Koska haluan nähdä paljon ja harvoin pystyn jäädä makaamaan rannalle, lähden usein kävelyttää kameraa alueille mistä voisi löytää jotain. Niin tein nytkin. Otin kamerarepun selkään ja lähdin kävelemään kohti lähellä näkyvää vuorta. Kävellessä näki paikallista asutusta ja normaali elämää. Pois turistien aluilta.

Noin tunnin käveltyäni, löysin tien kohti vuoren rinnettä ja viidakkoa. Ei muuta kun ylöspäin. Jos tässä kohdin oli jo hiki, niin sit kun lähti kiipeen tuonne oli ihan oikeasti hiki.

Rinteeltä löytyi banaani puita. Pieni varoitus. Älä maista vihreää banaania. Ei sillä että itse olisin, mut kuullut että ovat todella pahoja ?

Jotain raakakumi (kautsu) juttua ilmeisesti täällä otettiin puista.

Haisevia roska kasoja oli siellä täällä, mutta kai täällä jokin keräys syteemi näille on. Kalaa kuivatettiin auringossa. Sitä kärpäs määrä mitä tuossakin pyöri. En koskaan ole maistanut kyseistä tuotetta ja nyt tuskin tuleen edes maistaa.

 

Taksilla käytiin myös läheisillä rannoilla ja kylillä. TukTuk tietysti oli pikku matkoilla käytössä, mutta taksi sitten kun lähdettiin vähän pidemmälle.

https://www.facebook.com/ejsinphuket/

Elephant Jungle Sanctuary Phuket. Norsuilla ratsastaminen on onneksi saatu jollain asteella kriminalisoitua. Se ei että norsua hakataan pitkällä piikillä, että norsu saadaan liikkumaan ja pysymään ihmisen hallinassa, ei ole mielestäni millään asteella hyväksyttävää. Onneksi on tullut vaihtoehtoja päästä tekemisiin näiden suurten ja mahtavien eläinten kanssa. Thaimaassa on perustettu erilaisia luonnon puistoja, missä norsut saavat olla vapaina ja turistit pääsevät syöttämään, kylpemään, pesemään yms. norsujen kanssa. Yläpuolella kuvassa yhdessä kuvassa on norsu kahleissa taustalla, mutta tämä norsu oli loukannut jalkansa ja se jouduttiin pitää paikallaan.. Erittäin hieno paikka ja kokemus ihan kaikille. Hyvät ruuat oli tarjolla ja paidat yms. saatiin pääsylipun hinnalla. Suosittelen.

Hieno reissu kaiken kaikkiaan oli. Paljon erilaisia elämyksiä ja kokemuksia. Tässä jutussa nyt ei ollut kun osa, koska tuntui muutenkin tulevan ihan liikaa kuvia. Mutta ehkä seuraavalta reissulta sit hieman eri kulmaa Thaimaasta.

TAGS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset