Dubai AE

Dubai. Hiekan keskellä oleva keidas

on
14.2.2018

Vuonna 2014 olimme ekaa kertaa tässä suuressa ja ihmeellisessä kaupungissa. Näin maailmaa nähneenä, mutta kuitenkin niin suomalaisena sitä oli silmät pyöreenä kaikesta mitä ympärillä oli. Autoja joita ei ole nähnyt kun lehdissä ja tv:ssä. Oli maailman korkein rakennus, oli hiihtokeskus ja luistelukenttä ostoskeskuksessa sekä tietysti jonkin asteinen uskonnollinen erilaisuus. Onhan reissu tähän hiekkalaatikkoon myös hyvä nenän valkaisu aika. Kylmää kaljaa on turha etsiä mistään marketista. Tai no. 0% löytyy ja uskokaa tai älkää sekin rupee maistuu hyvältä kun kieli rupee oleen kuivunut kitalakeen kiinni..

Burj Khalifa. Maailman korkein rakennus. Ja varmasti maan kuvatuin kohde

Käytiin myös ylhäällä. Tosin tämä tasanne on 124 kerroksessa. Rakennuksessa on nykyään avattu myös 148 kerrokseen jokin ruoka/näköala paikka. 162 kerrosta kokonaisuudessaan.  Kannatti varata netistä valmiiksi liput hissi nousuun.

Perus rantaelämää Marine beachillä.

Grand Mosque, Al Ras. Täällä pääsee bensan katkuisilla veneillä ajaa joen yli. Täältä löytyy kulta ja tekstiili soukit eli basaarit. Täällä saa hyvin verenpaineen nouseen.

Palmuja on tuotu rannoille jotka on rakennettu meren päälle. En tiedä milloin tämä kaupunki on valmis. Jatkuvasti jotain osaa tehdään kaupungista. 2020 on maailman expo Dubaissa, joten ilmeisesti silloin on jotain suurta luvassa..

Pienois maailma aavikolla ja tämä ei ole kangastus. Tästä paikasta löytyi niin colosseum, kuin Sydney oopperatalo. Kaikista oli tehty näköis versiot, mutta pienois koossa. Vieressä oli myös huvipuisto ja maailmanpyörä josta näki koko maailman. Tämä tapahtuma on ilmeiseti vain tammikuussa.. En osannut hakea siitä mitään tietoa netistä..

Kukista tehty maailma. Dubai Miracle Garden.  Täällä näkee suuria kukista ja hedelmistä tehtyjä muotoja. Iso alue täynnä toistaa suurempia ja hienompia rakennelmia.

Kukkien vierestä löytyy perhospuisto. Dubai Butterfly Garden. Täällä katetussa tilassa lentelee isoja ja vielä isompia perhosia. Ja niitä on paljon (15000 luki jossain). 
on pieniä tiloja missä perhoset laskeutuvat hiuksiin, käsille jne. Paratiisi meille jotka tykkäämme näistä hyönteisitä.

Rannalta löytyy simpukoiden kuoria ja korallin palasia riittävästi kotiin tuomisiksi. En tiedä kyllä kuinka nämä paikat ovat nyt hävinneet sieltä,kun rantaa on uudistettu voimakkaasti.

Rannan vieressä menee nykyään juoksurata (14km) jossa on hyvä liikkua ja lenkkeillä.

Dubai Marina. Satama aluetta keskellä pilvenpiirtäjiä.

Löytyy silti tätä alkuperäistäkin kaupunkia, kun lähtee pois pilvenpiirtäjien seasta. Deiran alueella löytää hieman säpinää. Illalla kun näillä alueilla liikuin yksin, oli täälläkin Iphone myyjiä ja sit oli myös paljon maailman vanhimman ammatin harjoittajia. Nämä kaikki myyjät ovat tulleet Intiasta, Filippiineiltä, Thaimaasta yms.

McLaren. Autoja on monenlaisia. Täällä ne sattuu vaan oleen maailman kalleimpia. Kuinkas muuten..

Jotain autoja joita voidaan kai kutsua nimellä urheiluautot.

Liikkuminen on helppoa automaatti metroilla. Metroissa on erilaisia vaunuja. Päissä on ns. kultatason vaunut ja niihin saa ostettua erikseen liput. Toki pitihän tästäkin saada jännitystä ja mennä normaali lipulla viimeiseen vaunuun. Ja eikös seuraavalta stopilta tullut joku sotilas aseen kanssa sinne. Nämä valvovat asemilla järjestystä. Saattoi siinä hiki nousta muustakin kun lämpötilasta.. No eipä se mitään sanonut. Metrosta löytyy myös vaunuja pelkille naisille. Sieltä olen saanut lähteä moneen kertaa pois kun en ole tajunnut asiaa heti..

Al Mamzer Beach Park. Ranta on todella siisti, koska tänne oli pääsymaksu. Pääsymaksu nyt ei ole iso mutta karsii kuitenkin kävijöitä. Tykkäsin tästä rannasta.

Iso miinus tästä paikasta oli ettei täältä meinannut päästä pois millään. Tämä ranta sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella ja taksit eivät juuri liikkuneet täällä asti.

Ja mitään puhelin tilausta ei tunneta.

5* hotelli. Burj al-arab. Sen verran maksaa yö, että katsoin parhaimmaksi pysyä kivien takana piilossa, ettei tule hintaa jo pelkästä lähellä olosta..

Mall of the Emirates. Maailman suurin ostoskeskus. yli 1300 myymälää eli kaikki maailmalta löytyvät luxus yms. merkit ovat täällä. Suuri akvaario jossa on n.33000 kalaa.

Luistinrata johon mahtuu 2000 luistelijaa. yms. yms. Täällä näkee kyllä kaiken mitä voi kuvitella shoppaajan tekevän.

Sheikit ajavat sisällä sähköisillä ajoneuvoilla vaimot kyydissäja sit pysähdytään ostaan 5 vaimolle Chanelin liikkeestä vaatetta. En suosittele meneen tänne naisten kanssa. Täältä on vaikea löytää ulos pakoon näitä rättikauppoja.

Burj Khalifan juurella ja Mall of the Emirates edessä on joka ilta moneen kertaan musiikin tahdissa tanssivat vesipatsaat. Näihin tapahtumiin keräytyy rannalle katsomaan hurja määrä turisteja joka kerta.. Kaikilla kännykät kädessä. Näyttävä ja hieno show.

Suosittelen Dubaita oikeastaan kaikille. Täältä löytyy kaupunki lomaa, ranta lomaa, golf lomaa jne jne. Ja tässä jutussa oli vaan pieni osa nähtävistä kohteista..

TAGS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset