Gdansk, Puola

Gdansk, puola
on
13.9.2019

Kauan miettinyt, että tarvis tehdä pitkä vkl tähän paikkaan. Nyt se sit tuli tehtyä.

Aikanaan Kun moottoripyörällä ajoin Suomesta keskieurooppaan mietin että ajaisiko Puolan läpi, mutta silloin luki että siellä olisi tiet huonossa kunnossa. Ajoin Ruotsin kautta. Nyt varmaan Puolalaiset lukee samaa Suomesta..

No nyt pääsee Turusta Wizz halppis lennoilla suoraan Gdanskiin ja siinä ei ehdi paljon parta kasvaa kun ollaan jo perillä. Joten ei kannata rahaa laittaa siihen, että saisi vierekkäisiä paikkoja koneesta. Sen virheen tein etten huomannut että hintaan kuuluu vain reppu. Ei käsimatkatavaroita. Ja kun käsimatkalaukun ottaa on se halvempi ottaa ennakkoon.. Ei lentoasemalla.

Tilasin ennakkoon kuljetuksen kentältä hotellille joten se meni muitta mutkitta kohteeseen. Toki Gdanskin vanhakaupunki oli yhtä suurta torialuetta. Kyseessä oli jotkut markkinat ja kojua oli kaikki kadut täynnä. Ja meteli ja meno sen mukaista. Meidän hotla oli kyseisellä alueella joen rannalla.

Hotellin ikkunasta näkymää ja hotellin ulkopuolta joelta katsottuna..

Kaupunki kyllä hieno ja alkoholi halpaa. Olutta löytyy monenmoista jos siitä tykkää. Mut löytyyhän sieltä muutakin juotavaa..

Joella seilasi vanhan purjealuksien näköisiä laivoja. Olivat kyllä näyttävän näköisiä ja pitihän sinne tietysti sit itsekin ostaa lippu.

Laiva ajoi pitkin jokea ja sama-alueita. Oikeastaan ei mitään näkemistä, mut sai sieltä kylmää GT:tä.

Kaupunki on kait jossain kohtaa pommitettu kohtuu matalaksi, mut hyvin ne ovat sen saaneet entisöityä.

Kyllä yhdessä kirkossa pitää aina poiketa. Saa kuitattua siinä reissun synnit ihan sillain huomaamatta..

Ja mukava aina nähdä yksi hyvin säilynyt neitsyt

Joen uomaa tuli katseltua ja käveltyä.

Tämä botski oli vastapäätä meidän hotellihuonetta. Ja kyseinen alus oli joku museo laiva, koska siellä porukkaa päivät päästään käveli ja SOITTI jotain helvetin sumukelloa. On se ihme kun joku kokeilee kuinka se kello kolahtaa kun ottaa köydestä ja heilauttaa kellon kylkeen, niin perässä tulevan on kans kokeiltava. WAU mäkin osasin kilauttaa. Rupesi vähän kilisee jo päässä se kello..

Jos suomessa välillä on ihmeissään junien ja laiturien kanssa niin kyllä se sama meno oli myös Puolassa. Liput sai näppärästi koneesta, joksenkin ei ihan ollut varmuutta mitkä liput sieltä tuli. Mutta niillä lähdettiin kohta seuraavaa kaupunkia eli Sopottia. Laiturilla yritettiin saada selville mikä raide vie kohteeseen, mutta aika huonosti porukka puhu siinä lontoota ja itseltä ei vielä siinä kunnossa luonnistunut Polskan kieli.

Sopot löyty ja sen kuuluisa laituri eli Molo. En tiedä mitä näkemistä pitkässä molossa on. Perus arkea.

Sopotista löyty myös joku vahanukke mesta. Jotkut saatoi jopa muistuttaa jotain henkilöä. Alla on Mikko Kuustonen ja Mikko Alatalo.

Kun Sopot oli nähty siirryttiin seuraavaan paikkaan junalla. Koska nyt me jo se osattiin. Seuraava kaupunki oli Gdynia.

Täällä oli meri rannassa ja ihmisiä paljon. Rannalla oli RedBull ilmashow. Lentokoneita taiteili ilmassa. Löysimme sattumalta yhden baarin josta sai kylmää juotavaa. Istuimme siis siellä ja nautimme olosta.

Ihan kiva kaupunki. Jos ei muuta vkl keksi niin kannattaa mennä käymään.

TAGS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset