Georgioupoli, Hania, Kreeta

Georgioupoli, Kreeta
on
9.9.2019

Aikaa on vierehtänyt ja blogi on ollut teillä tuntemattomilla. Homma kaatu kun sivusto kaatu ja eikä muka koskaan ollut aikaa ruveta etsiin vikaa.. No nyt on jälleen blogi auki ja tarviikin päivittää muutama reissu tänne..

Siis tämä reissu on jo yli vuoden vanha tästä kirjoitus hetkestä. Eli reissu on tehty 08/2018. Viikko Kreetalla pikku Georgioupolin kylässä.

Tämä kylä oli sellaista paikallista elämää täynnä. Joitain hotelleja oli, mut kaikki suuret hotelli ketjut puuttuu ja samalla kaikki turistilaumat.

Kylän sydän

Kylän sydän

Viilennystä päivään

Viilennystä päivään

Pieni hotelli majatalo joka palveli kyllä hyvin.

pieni hotelli majatalo joka palveli kyllä hyvin.

Majatalolla oli oma viinitarha. Mutta kuuman kesän takia sato oli kovin huono ja tekivät sit marjoista rakia. Vaikka itsekkin juon kyllä sujuvasti ihan kaikkea alkoholipitoisia juomia, täytyy sanoa että mä sai hieman yskiin. Ja kun sitähän tarjottiin jokaisen lounaan päälle, sain kunnian juoda koko seurueen rakit aina..

Viinirypäleitä. Pieniä sellaisia.

Viinirypäleitä. Pieniä sellaisia.

Viinirypäleiden loppusijoitus. Ei niin hyvää, mutta ihan toimivaa. Sentin heitto päässä tarkoittaa metrin heittoa jaloissa..

Viinirypäleiden loppusijoitus. Ei niin hyvää, mutta ihan toimivaa. Sentin heitto päässä tarkoittaa metrin heittoa jaloissa..

Georgioupolin ainoa nähtävyys taisi olla tämä kirkko joka oli pitkän kivilaiturin päässä merellä.

Kirkko merellä

Nuorin on todella kiinnostunut nähtävyyksistä. Tai sit se etsi youtubesta tietoa kohteesta..

Pakko oli vähän leikkiä kännykän kameralla ja laittaa pitkät valoitukset

Myös rantaa löyty kylästä. Pitkä hiekkaranta on ihan kylän vieressä. Osaksi kyllä kivikkoinen, mutta löyty kyllä ihan puhdasta hiekkarantaakin.

Jos tykkää oliiveista niin onhan tämä paikka paratiisi. Kaikkialla on oliivipuita ja joka ravintolassa niitä annetaan jokaisen ruokailun yhteydessä.

Noooooo.. Kyllähän mä oluttakin maistoin..

Lähellä oli tällainen graaterijärvi (Kournas). Kirkas vesi ja kuulemma paljon kilpikonnia. Rannalta sai vuokrata polkuveneitä ja niitä myytiin juuri näillä kilpikonnilla. Ja taas turistia vietiin. Ei muuten näkynyt niitä kilpikonnia yhtään, vaikka poljin venettä kun tulpatonta mopoo järvee ympäri.

No olin ansainnut oluen. Ja toisaalta Ukkoskuuro tuli päälle, niin mitä muutakaan voi mies tehdä kun nauttia sateesta ja …. maisemista

Nämä hautausmaat ovat sillain hienoja kun näissä on valokuvia ihmisistä. Ainoa että tämä hautausmaa kuhisi tuollaisia “matoja”. Joku vaaraton eläin, mut liika on liikaa myös tässä tapauksessa..

Pieniä gekkoja juoksenteli siellä täällä.. Harmittomia nekin.

Koska tämä kylä missä majapaikka oli, oli myös hetkessä nähty. Joten auton vuokraus ja kohti saaren toista reunaa.

Tämä huippu tehokas suzuki oli kova sana isoja vuoristoja vastaan.. Nämä serpentiinitiet vuoren rinteitä alas ja ylös ei tuntunut kumpaankaan suuntaan tällä pikku laatikolla turvalliselta. Ylämäessä oli 2 vaihde ainoa mitä kannatti käytää ja alaspäin tullessa sai jarrua pitää jatkuvasti jalan alla ettei tuuli vie tätä koppia mukanaan.

Mutta näkemisen arvoinen reissu. Monta kylää ja kaupunkia tuli nähtyä.

Ja tietysti palomiehenä piti ottaa kuva palaneesta metsästä.. 😀

Rantapäivä osoittautui hieman tuuliseksi, mutta maistui se olut silti hyvälle.

Paikka tuli nähtyä ja ei ehkä tarvetta mennä uudestaan tälle saarelle. Jollei joku todella halpa reissu tule eteen. Mielummin kohti jotain uusia mestoja jälleen.

TAGS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset