KohLanta TH

Koh Lanta kuuma ja ystävällinen saari

on
13.3.2018

 Saavuimme vihdoin tälle lämpimälle maaperälle maaliskuun 7 päivä. Lento oli tuttuun tyyliin tunnin myöhässä, mut onneksi lentokentällä (Suomessa) edulliset (NOOOT) juoma/ruokapisteet ovat auki. Kyllä sitä miettii joka kerta lentokoneessa sitä, että olisko sittenkin kannattanut maksaa enemmän ja ottaa ne tilavammat paikat. Siinä nimittäin kun yrität syödä ja sormeen jää se vit.. kertakäyttö mukiin kiinni ja kun sen repäset pois on kaikki helvetin muussit ja mehut lattialla. Sit kun löydät hyvän asennon, niin edessä oleva laskee penkin ja polvilumpiot pas… Itse ole normaali vartaloinen, mut mietin joka kerta miten hieman riskimmät ihmiset pystyy tähän. RESPECT.

Krabin lentokenttä on todella pieni ja siellä homma sujuu nopeasti ja vaivatta. En ole koskaan ajatellut asiaa, mut passi on sellainen paperi, että siinä ei saa olla mitään virheitä/repeämiä. Jollain suomalaisturistilla oli passin sivu repeytynyt tai jopa irti ja siinä sit thaimaan pikku miehet tekivät erinäisiä tanssi askelia pyssyt vyöllä.. En tiedä miten tämä tarina päättyi, koska itse otin laukun ja hyppäsin niin ihanan raikkaaseen +35 lämpötilaan..

 

 

Krabilta taksi Koh Lantalle maksaa noin 2400bath. (1000 bath on nyt noin 25€). Siinä on välissä yksi pikku lautta ja sit paljon mutkaista tietä. Siinä kun lähtee suomesta kello 17(18) lentään ja lento kestää n.10h niin nukumatta huomaat että thaimaassa on nyt aamu että samoihhlaaah silmillä eteenpäin.. Thaikuissa kun kello on 5h enemmän kun suomessa.  (pieni selvennys: olimme suomen aikaan perillä 4 aamulla. Paikallista aikaa kello oli 9.) Tämän yhtälönä sitä pikkuisen menee horroksessa, ja miettii mitä ja missä mä oon.


 

Taksi matka meni ongelmitta ja ns. hotelli näytti siltä mitä se Bookingin kautta oli näyttänytkin. Paikan nimi on Veranda Lanta Resort. Edullinen vaihtoehto yöpymiselle. Suunnilleen keskellä Lantan saaren länsi reunaa. 10 yötä oli 14000 batia ei noin 350€. Hotelli tämä ei ole mut lähinnä sellainen “asuntola” . Yhden huoneen huoneistoja joissa on vessa ja suihku. Mielestäni hinta/laatusuhde ihan hyvä. Wifi ei toiminut kun apinat olivat käyneet hajottamassa antenin. (niitä menee täällä piha piirissä) ja vettä ei välillä tule, mut kyllä sitä voi hampaat pestä 15min myöhemmenkin). Nyt ollaan lomalla ja edulliseti yövytään. Kaikkea ei pidä vaatia ja odottaa. Kirjoitan tätä blogia hieman jälkijättöisesti, kun en saanut nettiä toimiin tarpeex nopealla nopeudella. Tähän mennessä naapureina ovat oleet Ranskalaiset, Ruotsalaiset, Venäläiset ja Espanialaiset. Kukaan näistä ei tohdi puhua englantia.

Piti tehdä kovasti blogia, mutta ei se nyt mennyt ihan sillain kun suunnittelio. Toki ihan hyvä toisaalta ettei netti pelittänyt. Jäi aikaa muuhun.. 😉

Matkalla markkinoille. Markkinat olivat saaren pohjois päässä. Tietysti TukTuk otettiin meidän luottokuskilta.

Pakko oli ostaa tällainen olkalaukku. Onhan se kätevä, kun ei tarvi taskuihin tunkee kaikkea omaisuutta..


Kohtuu rauhallisesti sai kävellä täällä. Ei ollut sellaista hirveetä pakko myyntiä, mihin on monissa basaareissa tottunut. Toki täällä on nyt jo slow season joten turisteja on aika väjhän liikkellä. No koska olin ajatellut että joku GoPro juttu olisi kiva, niin menin tinkaan yhdeltä huijarilta jotain kopio valmistetta.. Pyysi 60€ maksoin 28€. No hinta kertoo kuinka hyvä se oli. Ihan paska. Akku kestää ehkä 5 min.. Ostin myös kunnon maskin snorklaukseen. Olin jo suomessa katsellut kokomaskeja, mutta en raskinut ostaa. Täältä löysin sukelluskaupan ja sielä ostin sit sellaisen. Täytyy sanoa että siinä tuli joka bathin arvosta tavaraa. Toimii kyllä todella hyvin ja nyt oli nautittavaa snorklata. Voi hengittää suun ja nenän kautta.

 

Niin.. no joo..

 

 

TAGS
RELATED POSTS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset