on
20.1.2020

Neljän Mook yön jälkeen siirryttin pitkähäntäveneellä kohti seuraavaa saarta eli Koh Libongia. Tämä siirtyminen kesti noin reilun tunnin.

Tässä paikassa asuimme ihan rannassa. Mökki oli taas ihan hyvä. Mökkejä oli varmaan 20 mutta vain neljässä oli ilmastointi ja onneksi oltiin otettu sellainen. Kyllä sitä 30-50 asteen lämmössä kaipaa viileää mökkiä.

Rantamme oli todella rauhallinen

Tämä saari kuten edellinenkin oli lähes ilman turisteja. Toki niitä liikku, mutta kyllä rauhallista oli. Naapurissa oli Tanskalainen perhe jonka kanssa siinä juteltiin ja oleskeltiin.

Täälläkin tietysti laskuvesi oli isoa. Tuonne saarelle pääsi käveleen kun laskuvesi tuli illalla ja aamulla.

Paikallinen väestö saarella on lähes muslimeja. Joten kaupoista näiltä tekopyhiltä on turha etsiä alkoholia. Hotellista saa kaljaa ja paukkuja, mutta ne on hotelli hinnat. 0,5l HongThong pullo ostettuna hotellilta huoneeseen maksoi 250 thb kun Lantalla kaupassa maksaa noin 140 thb. Joten omat juomat mukaan 😀

Kyllä tässäkin kuvassa kala on.. Koh Libong rannat ei mitään ihmeellistä snorklaus elämystä antaneet.

Apinoita hyppi pihassa vaikka kuinka, mutta aina kun lähdin puhelimen/kameran kanssa liikkuu ei niitä ollut missään tai sit niin kaukana että turha kuvata..

Kaiken karvaisia eli koteloisia rapuja liikkui rannalla iltaisin ja välillä päivälläkin. Mainioita tapauksia.
Lipongin “keskustan” edessä oli pitkä laituri jonka päässä oli tähystys torni Dugongien eli merilehmien bongaamiseen.
yhden tähden kala

Ajoimme skooterilla saaren läpi ja saavuimme johonkin kalastaja satamaan. Täällä oli kohtuu paikallista touhua. Ei näyttänyt siltä että haluan jäädä syömään tänne. Autoja tällä saarella ei tainnut olla yhtään.

Joten käännyimme takaisin ja lähdimme viidakko tietä pitkin ajaan kohti jotain rantaa jonka google mapsista bongasin.

Tietä riitti joku vajaa 20km. Välillä tämä “tie” oli todella haastavaa ajaa ja sit tuli taas oikea ja tasainen väylä.

Sit saavuimme johonkin talolle joka näytti siltä että siellä myytäisiin jotain. Polttoaineet rupesi oleen vähissä ja kyllä omakin energia kaipasi lisäystä. Mutta täältähän sai sitä kaikkea. Keskellä ei mitään. Ja täytyy sanoa että ei maksanut mikään mitään tässä paikassa.

Tästä hieman eteenpäin ja saavuimme tälle rannalle jota olimme lähteneet etsiin. No tämä ranta oli meidän hotellin viereinen ranta.. 😀 Siinä oli vain pieni viidakko välissä. No tyhjä pitkä ranta jossa oli kuitenkin roskaa kulkeutunut veden mukana.

Mietin että kun tupakkiyhtiöt on laitettu korvaan keukosyöpä potilaille korvauksia, niin miksei Coca Colaa ole laitettu korvaan tai tekemään jotain muovi jätteestä jota on todella paljon rannoilla. Toki ihmiset ne on sinne heittäneet, mut niin myös tupakkia ihmiset polttaa..

11.1 on Thaimaassa lasten päivä ja silloin järjestettiin koulun kentällä lasten tapahtuma. Siellä soitti bändi joka oli kasattu lapsista ja ruokaa oli tarjolla monenlaista.

Vaikea lähteä arvailee mitä nämä makkarat pitävät sisällään vai onko nämä edes makkaraa?
Täällä onginta oli hieman erilaista. Tästäkään en saanut selvää mitä helvettiä tässä tapahtuu. Oikeita kaloja oli lasten allas täynnä ja sieltä ne haavilla niitä otti.

Otimme Päivän retken saaren ympäri ajoon veneellä. Tähän kuulu näiden Dugongien eli merilehmien bongaus myös.

Tällä alueella ne liikkuu kuulemma. Alue on suojeltu.
Ja kun olimme tunnin tyynellä merellä olleet näimme Merilehmän pään nousevan vedestä. No vaikea näistä nyt mitään on sanoa koska jostain pää nousi ja sit hävisi. Saattaa olla joku paikallinen Aku Dugongniemi joka näyttelee paikallista Lognesin hirviöö tyhmille tursiteille.
KIlpikonnan näin uivan veneen alta. ja Ehkä tämän merilehmän. Mutta kun 2h katselee merta +40 asteen helteessä niin siellä voi nähdä jo vaikka norsun..
tai merenneidon

Saaren reunalla on myös suuri nähtävyys KIVISILTA.. Olen katsellut IGssä kuvia tästä ja miettinyt mikä tää homma on. No onneksi pysähdyimme veneellä siihen.

No onhan se… Nice
Kun kuvaa kameralla jota myös käyttää veden alla, olisi hyvä kuivata linssi välillä..

Koh Libong kiva saari, kiva nähdä. 4pv jälleen max tähän saaren käytetty aika.

TAGS
RELATED POSTS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset