on
30.1.2020

Koh Libongin jälkeen lähdimme kohti Koh Ngai saarta. Tämä siirtyminen pitkähäntäveneellä kesti noin 1,5h. Leppoisaa menoa noin 20km/h vauhdilla. Toki meteli on aina isoa ja sitä ihmettelee kuinka kuskit voi enää kuullaa mitään.

Hotellimme Cliff beach resort oli viimeinen saaren hotelli rannasta. Tällä saarella ei ole mitään muuta kun hotelleja. Ei kauppoja, ei teitä eli ei mitään muuta kun veneitä rannassa ja hotellien ruokapaikkoja. Tämä saari on hieman kalliimpi siis olla ja elää.

Viidakko vieressä täälläkin

Tämä hotellin allas oli korkealla rinteellä. Niin kun oli myös huoneemme. Ranta tasolla oli respa ja ruokapaikat ja tänne altaalle oli 177 rappusta. Täytyy sanoa että sitä piti tarkkaan miettiä minkä takia alas menee ja mitä siihen käyntiin voisi yhdistää. Tuossa polttavassa helteessä noiden rappusten kiipeäminen oli melkoinen urakka. Toki käytössä oli ns. golfkärry millä välillä pääsi ylös, mutta tätä kärryä käytti siivoojat ja muutkin. Eli eipä sitä juuri ollut vapaana.

Saaren ranta oli jonkin matkaa hiekkaa ja sit alkoi koralli yms. Tämä oli kohtuu iso ongelma veneille, koska aamuisin on laskuvesi ja rannalle ei päässyt millään muuten kun kävellen. Siellä joutui turistit/hotellipojat kantamaan laukkuja pitkälle rantaa myöten matalassa vedessä kahlaten kun turistit tulivat tai lähtivät. Meidän hotellin edustalle oli tehty pieni veneura jota myöten homma toimi kohtuu helposti.

Allasbaarista kohtuu arvokkaita drinkkejä.. Mutta pakkohan niitä on kuumassa juoda

Kuulin että saaren toisessa päässä olisi reitti viidakon läpi Paradise rannalle. No tämähän sopi minulle koska olin koko matkan halunnut mennä viidakkoon, mutta mistään ei löytynyt kunnon polkuja. Noin jos yrittää mennä viidakkoon kävelemään samalla ajatuksella kun Suomessa, niin ei onnistu. Se on niin tiheää että siellä pitäis olla joku viidakko veitsi mukana.

Lähdin kävelemään toiseen päähän hiekkarantaa. Kysymällä löysin sitten tämän kyseisen polun. Mitään ryntäystä selvästi ei ollut havaittavissa tälle reitille.

Pakko tankata välillä
Suunta on oikea
Viidakkoa kohden
Rinne oli kohtuu jyrkkä välillä. Siinä kuumuudessa ja kosteudessa oli kohtuu hikistä hommaa.

Koko matkan yritin kuunnella ja katsella jospa joku eläin näyttäytisi ja saisin kuvia. Sisiliskon näköisiä matelijoita meni, mutta ei hämäkkiä tai käärmettä kunnes..

Kuulin kun joku lapsi kiljuu hulluna edessäpäin. Laitoin vähän vauhtia ja kuulin kun siellä puhuttiin venäjää ja huudettiin. Pääsin huutajien luo ja ne tuli vauhdilla mua vastaan. Mies sai sanottua että iso käärme oli edessäpäin. No minähän lähdin oitis sinne suuntaa jospa näkisin kunnon käärmeen viidakossa. Mutta enpä minä sitä enää löytänyt vaikka yritin sitä polun reunaa tukia ja kuunnella liikkuuko missään mikään. Onneksi edes edellisellä Thaimaan reissulla näin viidakossa vihreän pitkän käärmeen.

En tiedä miten ne luonto dokumenteissa löytää kaikkea kivaa..

Kookos palmut kasvaa kookoksista.

Mutta läpi viidakon pääsin. Ja jokin telttakylä oli ekana vastassa. Aikas extream matkailua nukkua kuumassa teltassa viidakon vieressä..

Lähellä rantaa oli Resort
Ranta oli pieni mutta oliko tämä ruotsalainen turisti omistaja.. Sitä tarina ei kerro.

Olin kantanut repussa snorklaus varusteet joten kai sitä piti mennä sitten katsomaan miltä se meri näytti tältä rannalta. Otin kameran mukaan ja räps räps.. Vituiks meni joka kuva. Kamerassa oli poistunut automaatti tarkennus. Että näin sitä sattuu amattilaisellekin.. Auringossa/meressä kun on turha katsella kuvia. Mitään selvää ei saa. Vasta hotellilla katsoin mitä tuli otettua..

Joku epäselvä parvi..
Papukaija kala kait..

Mietin että ottaisko pitkähäntäveneen alle ja menisi sillä takaisin hotellin rantaan. Mutta koska nyt oli jälleen viidakko edessä, niin valitsin sen. Mutta ei paluu matkalla löytynyt mitään jännittäviä eläimiä. Turha reissu sinänsä. Toki nautin suuresti viidakon äänistä ja tunnelmasta.

Koh Ngai oli pieni saari. Itselle tämä 4 päivää täällä saarella riitti. Toki näistäkin päivistä yksi vietettiin Koh Kradanilla. Siitä oma postaus.

TAGS
RELATED POSTS
1 komenttia
  1. zelma

    13.1.2023

    Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://hdo.ai/DVMQq

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset