KohLanta TH

Neljän Kohin kierros

on
28.3.2018

Otimme jälleen meidän luotto taksikuskin toimistosta matkan neljälle saarelle. Eli päivän reissu mihin kuului matkat pikaveneellä sekä snorklausta joka saaren reunoilla. Ja tietysti tuttu ja turvallinen kana/riisi ruoka.. Jos nyt oikein ymmärsin saarien nimet niin ne olivat Koh Ngai, Koh Mah, Koh Chuek ja Koh Mook. Näiden pikku apinamiesten puheesta kun ei aina saa selvää..

Auto tuli hakemaan meitä aamusta majapaikasta ja siitä sit kohti rantaan. Rannalla oli yhtä selkeää toimintaa kun kaikki muukin tässä maassa. Porukkaa menee, tulee ja joku huutaa jotain ja joku jotain toista. Ihmeesti vain kaikki turistit löytää jonkun veneen. En sit tiedä ovatko kaikki oikeaan kohteeseen menossa, mut ei kai se haittaa. samanlaisia nää saaret on..

Ensimmäinen pysähdys oli Koh Chuek saari. Kuten aina, emme olleet ainoita snorklaajia tässä paikassa. Tällä matkalla minulla oli jo matkassa uusi kokomaski ja tietysti tämä vitun hieno 30€ action kamera jonka olin tingannut markkinoilta. No maski toimi todella hyvin. Suosittelen sellaisen hommaamista. Mutta tämä kamera.. No en ehtinyt hyppään mereen, kun oli jo akku loppu. tai jotain..

Paikkana tämä kohde oli jälleen pettymys. Näkihän täällä kaloja toki, mutta ei tietoa koralleista. Kuolleita oli jos oli. Vesi kirkasta ja lämmintä.

Seuraava pysähdys oli Koh Mah. Nyt en edes yrittänyt ottaa kameraa tai kännykkää veteen. Itse meni katsomaan olisiko.. Ei ollut. Toinen pettymys. Puolituntia riitti tässäkin paikassa ja nähty oli nämä kalat.. Reissun muut turistit olivat pitkälti Ranskasta ja Saksasta.

Seuraava pysähdys oli Koh Ngai saari. Täällä tarjoiltiin ruoka ja täällä turisteja rannat olivatkin sit väärällään. Toki näytti olevan myös paikallisia koululaisia tullut sinne opiskeleen ja ottaan selfieitä. Meille annettiin täällä 3h aikaa liikkua ja snorklata. Täällä oli kyllä hienoja kaloja paljon. Yritin ottaa täällä videota ja kuvia puhelimella, mutta ei oikein onnistunut. Tai onnistu, mutta ei kelvannut mun kuvien joukkoon..

Täällä saarella oli sileää hiekkaa ja rannan läheisyydessä ns. koralleja missä oli papukaija yms. värikkäitä kaloja.

Viimeinen pysähdys oli Koh Mook saarella. Täällä ei tarvinnut snorklata. Uida sitäkin enemmän. Tämän saaren sisällä oli hiekkaranta jonne pääsi ainoastaan uimalla luolan läpi. Veden pitää olla alhaalla että sinne pääsee uimaan. muuten tulisi sukellus reissu. Tänne oli taas pesiytynyt 3 laivallista kiinalaisia. Heillä oli pelastusliivit ja pelastusrenkaat. Ja ihan HELVETINMOINEN meteli. No meidän pikku apinamies sanoi että hypätkää veteen nyt uidaan tunneli. Täytyy sanoa että olipahan reissu. Ensinnäkin vene jätettiin hieman sivummalle, koska kiinalaiset olivat vetäneet parkkiin paatit luolan suulle. Meille ei annettu mitään liivejä, vaan perus oletus oli että kaikki osaa uida koska ollaan jo snorklattu. Mutta, kun meren käyntiä oli, sit luolassa oli sopiva virtaus, helvetisti porukkaa ettei voinut uida, vaan pimeässä törmäillä muihin menijöihin. Sit siinä samalla pitää likasta kiinni ettei se huku, toki sillä oli pelastusliivit. ne pyydettiin. Olinpahan poikki kun pääsin saaren sisälle. Odotin niin innolla että pääsen palaan pois samaa reittiä..

Saaren sisus oli kyllä sellainen erilainen kokemus. Olimme pienellä rannalla ja ympärillä korkeat kalliot ja puut.  Aurinko paistoi ylhäältä ja mitään muuta ei sit nähnytkään. Perhosia lenteli ja turisteja pyöri kännykät kädessä. Hieno paikka. Erilainen kokemus monessa suhteessa. Paluu matka laivalle oli yhtä tuskaa. Pysähtyä ei voinut ja ottaa kallion reunoista kiinni koska ne oli niin terviä reunoja täynnä. Mutta selvittiin. Ehdotankin että otatte pelastusliivit suosiolla niin nauttii enemmän tästä saaresta..

TAGS
RELATED POSTS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset