Phi Phi Thaimaa Thaimaa saarikierros

Phi Phi ja bamboo saaret

on
10.1.2020
Speed boatilla kohti saaria.

Päivän retki PhiPhi saarille. Tämä saari oli ajatuksissa kun varasi yöpymis paikkoja, mutta saari tuntui kalliilta ja tietojen mukaan myös kohtuu bilepaikka joten ääntä ja menoa olisi.

Tämä ei ollut se mitä lomalta haluaa joten jätin tämän saaren pois laskuista. Nyt sit pika visiitti saarelle ja katsoon The Beach elokuvan ranta sekä hieman snorklausta.

Tässä oli jonkinlainen lintujen pesimä jutska.

Eka oli saari Phi Phi Leh. Tämä ei ole se missä on turstit ja bileet vaan vieressä oleva luonnonsuojelu alue. Tällä saarella kuvattiin The Beach elokuvaa.

Ranta viivaa saaresta
Saaren sisällä on pieniä syvennyksiä joissa turstit pyöräytetään veneellä. Toki Tämänkin voisi jättää tekemättä, koska bensa haisee ja roskaa tulee varmasti.
Isot veneet hyvin, hyvin matalassa vedessä pyrkivät pois. Osa pitkähäntä veneistä jäi kiinni hiekkaan.
The Beach ranta. Tämä ranta on nyt rauhoitettu 2 vuodeksi koska turismi oli niin suurta että korallit kärsivät.

Tämän jälkeen ajoimme poukamaan missä pääsi snorklaan. Kuulin paikallisilta että kiinalaiset turistiti ovat lähes hävinneet näiltä saarilta. No mut kuitenkin snorklaus paikan viereen tuli paatti joka oli täynnä pikkukiinalaisia. Että sitä huutoa ja sähellystä. Kaikille pelastusliivit päälle ja mereen. Osa kiljuu osa kelluu selällään ja polttaa tupakkia. Ja sit tumppi sinne korallien joukkoon. Osa seisoo korallien päällä ja huutaa. Vittu mitä touhua. Täytyy sanoa että luonto kiittää jos ne vinosilmät pysyvät poissa näiltä alueilta.

Ns. korallia. Toki Tämäkin on tuhoutunut lämmön ja varmasti ihmisen läsnäolon johdosta
Ostin reissuun Olympus TG6 kameran joka toimii myös vedessä.

Ruokailemaan ajoimme Bamboo saarelle. Saari on selvästi muodostunut turstien ruokapaikaksi. Mutta kiitos veneyhtiöiden, he pitävät paikat siisteinä ja turstit aisoissa. Myös turistipoliisit valvoivat rantoja.

Rannat ovat valkoista hiekkaa eli korallikalojen kakkaa.. Aivan huikeeta.

Tämän jälkeen siirryimme sinne Phi Phi saarelle joka on tursti helvetti. Laivassa oli Kanadalainen pariskunta ja kun sanoi että on Suomesta niin yllättäin puhe meni jääkiekkoon. Saku Koivu oli kova juttu..

No tästä turistikohteesta en ottanut juuri kuvia. Ei jaksanut ja ei huvitanut. Tuntin käytin terassilla kaljan kanssa katseluun..

Phi Phi Saari
TAGS
RELATED POSTS
Koh Ngai

30.1.2020

Koh Libong

20.1.2020

Koh Mook

17.1.2020

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset