Rooma It

Rooma – Kahden K paikka. Kirkot ja kivikasat

on
17.2.2018

(4/2015) Viekö kaikki tiet Roomaan? No ainakin kaikki tiet ovat täynnä roomalaisia. Jos katselee suomalaisten autolla pysäköintiä, niin tulee väistämättä mieleen, että tarvisiko autokouluun sisällyttää matka Roomaan? Pysäköinnissä ei jätetä tilaa vähääkään, ja jos jätetään niin siihen väliin sopii kyllä skooteri. Tämä kaupunki missä historia tulee kadulla vastaan joka puolella. Jotenkin kyllä hienoa että tämä kaupunki on pitänyt tämän historian elossa ja viinin halpana. En tiedä paljon tuli käveltyä tässä kaupungissa, mutta puhutaan kymmenistä kilometreistä pitkän vkl. aikana. Ja kymmeniä kirkkoja..

Ehkä sitä on tullut syötyä liikaa hyvää kotona tehtyä vaimon pizzaa, koska ei kyllä säväyttänyt missään Rooman pizzat. (prego)

En tiedä onko tässä oikeastaan muuta hienoa, kun se että tästä sai hienon kuvan.

 

Käytkö laittamassa oven kiinni? Ota Rooman armeija avuksi.


Joku niistä kymmenistä kirkoista joissa vierailtiin. En ole kirkon miehiä, mutta kuitenkin nämä massiiviset pytikit kiinnostavat. Näissä jotenkin historia huokuu seinistä.

Tuonne olisi kiva päästä sisälle kuvaan. En uskaltanut lähteä yrittään, vaan halusin pitää tän raffin ja rauhallisen tunnelman mielessä.

Colosseum. Varmaan kaikki turistit jotka käyvät tässä kylässä, niin tulevat käymään täällä. Onhan se hienoa miettiä mitä kaikkea tämäkin kivikasa on nähnyt ja tuntenut. Mutta silti maksaa tästä Ramirentit tellinkien ja kivikasojen näkemisestä niin.. Maksoin kuitenkin.


Onhan tämä vaikuttavaa. Keskellä miljoona kaupunkia löytyy tilaa ja mahdollisuutta tällaiselle. Tykkäsin lämpötilasta joka vallitsi ja ilman muuta nämä näkymät. Joku pikku terassi olis ollut buono.

Italialainen ori. Miettinyt monesti missä Smart autoja käytetään, mutta täällä se selvisi miksi ihmiset ajavat pienillä autoilla.

 

Väistämättä sitä jää ajatteleen, että kansa on ympärillä kärsinyt köyhyydestä, mutta kirkko on jumalan nimeen tehnyt kaiken kullasta ja kirkoista tehty niin isoja että sillä hinnalla olisi varmasti rakentanut Rooman vaikka mitä.

 

 

Vaikka Dubaissakin tuntui välillä metroissa ettei sielä saa henkeä kun porukkaa oli +20 ihmistä maksimista määrästä, niin täällä se oli +50. Toki busseissa oli täällä ihan sama tilanne. Kun oltiin kuitenkin huhtikuussa liikkeellä ja oli ns.”talvi”. No lämpötila oli joku 25 astetta, mutta paikalliset käyttivät kevyt toppatakkeja. Siinä kun sulloutuu täyteen bussiin sellaisissa asuissa ja ulkona suomalaisittain helle, niin kyllä siinä rupee hiki haisee..

Ranskalaiset portaat ovat nähtävyys vaikka tämäkin paikka oli remontin alla. Hyvää olutta sai kuitenkin portaiden yläpäästä. En tiedä miks näitä portaita tarvii tulla katsoon ja kuvaan. Samalta ne näytti kun kaikki muutkin.

Näitä veijareita oli joka puolella. mitä ihmeellisimpiä juttuja keksittynä. Ei selvinnyt miten tämä on toteutettu käytännössä.

Vatikaani. Ei rakennettu Roomaa päivässä, eikä Vatikaanin Pietarin kirkkoa viikossa.. Eikö suuruuden hulluudella ole mitään rajaa. Paavi heitti jotain läppän deerusta ikkunasta ja kansa ulvoi.

 

Onhan näihin käytetty aikaa ja rahaa. Koska kirkot ovat muuten aika perus tylsiä, niin täällä oli huone jota ei saanut kuvata. Ilmeisesti tämä sanottiin sen takia että ihmiset heräisivät siitä koomasta mikä tulee kun kävelet 3h huoneesta huoneeseen ja kaikki samanlaisia. No mä päätin salaa kuvata vain ihan sen takia kun se periaatteessa oli kehoitus kaikille, että yrittäkää kuvata. Varmaan tää huone on joku varasto ollut, mutta vartiat saavat nauraa valvontakameroiden takaa kun tyhmät turistit keksii kaikkea miten saisi kuvattua..

Yhdellä kenturalla oli pesiytynyt tällaisia ihmisiä. Hienosti toteutettu juttu. Siinä oli kyllä käytetty vaivaa kun nämä asut ja jutut ovat rakennettu.

 

Onhan Rooma hieno kaupunkin nähdä. Historia on läsnä vahvasti joka puolella. Olut ja viini juotavissa hinnoissa ja jos rupee tuntuu jotenkin juominen syntiseltä, löytyy kulman takaa kirkko johon voi mennä hetkeksi pyöriin ja taas on saatu synnit anteeksi..

TAGS

JÄTÄ KOMMENTTI

viimeiset postaukset
Vanhat postaukset